Brownies & Downies nieuwe aanwinst voor Gouda

30 september 2016 Bas Groeneveld en Saskia Langezaal waren respectievelijk manager in de horeca en de zorg. Omdat ze het vergaderen beu waren en weer zelf aan de slag wilden, kwamen ze op het idee een Brownies & Downies te beginnen. De gemeente Gouda was geïnteresseerd. En Bas en Saskia waren erg te spreken over Gouda. Zo kwam het eerste contact tot stand. Nu huren ze het pand aan de Korte Tiendeweg 15 in Gouda van GREEN voor een periode van 10 jaar. We spraken met Saskia over deze spannende stap.
 
Hoe kwamen jullie bij dit pand terecht?
De centrummanager van Gouda gaf ons negen adressen op van panden die te huur stonden. Die hebben we in één middag allemaal bekeken. We kozen er twee uit en met de eigenaren daarvan gingen we in onderhandeling. Uiteindelijk kwam het pand van GREEN als winnaar uit de bus.
 
Waarom sprong dat pand eruit?
Het pand zelf heeft veel karakter: er zit een mooie trap in en een fraaie koepel. En het heeft twee etages. Omdat we ook graag feesten, partijen en vergaderingen wilden kunnen bieden is dat heel handig. Bovendien verliepen de onderhandelingen met Jim Hoeberichts van GREEN heel prettig. Daarom kozen we voor dit pand.
 
Op welke manier hielp GREEN jullie?
Wat vooral opviel was hun reactiesnelheid. Wij hadden al eens eerder onderhandelingen gedaan met een andere partij en dan duurde het soms 1,5 à 2 weken voor je antwoord kreeg. Op iedere vraag die we GREEN stelden kregen we direct antwoord en bij ieder voorstel ook snel een tegenvoorstel. Dat vonden wij uiteraard heel prettig. Als ondernemer wil je snel stappen zetten. Doordat GREEN goed contact had met de centrummanager, kon ook met hem snel geschakeld worden. En we hebben in de onderhandelingen goede afspraken gemaakt over wat GREEN doet en wat wij doen. Daar hebben ze zich ook aan gehouden. We hebben een goede band met de contactpersoon; de communicatie verloopt goed.
 
Hoe bevalt het nu op de nieuwe locatie?
Fantastisch. Het gaat hartstikke goed. Bij ons werken mensen met een licht verstandelijke beperking in de bediening en de keuken. We hebben voor beide etages een apart team. De jongens en meiden genieten echt van het werk, wij krijgen veel positieve reacties van Goudenaren en ook de toeristen weten ons te vinden.
 
Wat betekende deze stap voor jullie?
We zijn sinds begin van de zomer open. Het was een enorme stap en een enorm risico. Aan de andere kant: je hart volgen is het mooiste dat er is. Als je die kans krijgt kun je hem pakken of niet. Wij besloten hem te pakken. En daarmee risico’s te nemen. Maar dat doen we graag. Wij zijn ondernemers. Als het een keer wat minder gaat, bedenken we iets nieuws. Dan gaan we gewoon meer partijen doen en ’s avonds open. Het is zo’n mooi pand; je kunt er nog van alles mee doen.


Bas Groeneveld en Saskia Langezaal, de trotse huurders van het pand.


Medewerkers van Brownies & Downies.


Een kijkje in het pand van Brownies & Downies.