GREEN De Baronie

In 't Veen Advocaten verguld met nieuw kantoor in de Baronie

30 juni 2016

Op het moment dat we Loek Eenens van In ’t Veen Advocaten spreken, zit hij op de tweede werkdag in zijn gloednieuwe kantoor in De Baronie. De verhuisdozen zijn net uitgepakt, maar de inhoud moet nog een plek krijgen en de muren zijn nog leeg. Via GREEN kwam het advocatenkantoor terecht in de Baronie. Naar volle tevredenheid. Waarom de Baronie? En hoe hielp GREEN met de overstap?

In ‘t Veen Advocaten was gevestigd in Rijnstaete. Van bedrijfsverzamelgebouw wordt dit pand omgeturnd tot 133 eenpersoonsappartementen. Loek: “De verhuurder wilde het complex leeg hebben en dat was voor ons het sein om een andere locatie te zoeken. Dick Heesen van makelaarskantoor Basis Bedrijfshuisvesting belde ons met de vraag ‘moeten we niet eens praten over een alternatief?’ Op dat moment hadden we als maatschap al het idee dat de Baronie een geschikte locatie voor ons zou zijn. Dat hadden we zelf ervaren als winkelend publiek. En onze voormalige benedenburen VMD Koster Verzekeringen gaven het goede voorbeeld door er naar toe te verhuizen. Van hen kregen we uit eerste hand te horen dat het aangenaam toeven was in de Baronie. Dat heeft het pad geplaveid.”

Maatpak
Dick Heesen legde vervolgens het contact met GREEN en zo kwam het op 28 september 2015 tot een eerste ontmoeting met Patricia Bos en Aart Jan Verdoold. Loek: “Wat GREEN onmiddellijk op 1-0 voorsprong zette was dat zij in het eerste gesprek vroegen naar mijn programma van eisen. ‘Wat heb jij nodig? Hoeveel ruimtes? Hoe wil je het hebben? Wat zou voor jouw kantoor een goed maatpak zijn? Dan vragen wij een architect om een plan te maken, op kosten van GREEN, en kunnen we zien of jullie goed passen in de ruimte die we op het oog hebben.’ Architect Bert Enting ging aan de slag en binnen tien dagen lag er een definitieve bouwtekening. Dit snel invliegen van de architect gaf de doorslag. Wat ons namelijk afschrok was dat de ruimte volstrekt casco was: er zat nog niets in, zelfs geen lichtschakelaar.”

Go with the flow
Het uitvoeringsniveau van de kantoren van GREEN en VMD Koster sprak de maatschap zo erg aan dat ze daar niet veel aan wilden veranderen. Loek: “Geen verlaagde plafonds of eigen ideeën, maar go with the flow. Meegaan met de stijl van het gebouw: de industriële uitstraling, een beetje als de Van Nelle fabriek. We hadden rap overeenstemming over wat er moest gebeuren en het prijskaartje dat eraan hing. Vanaf het begin af aan hadden we goede contacten en waren de gesprekken met Patricia en Aart Jan aangenaam en constructief.”

Loek Eenens was vervolgens intensief betrokken bij de afbouw. “Al was ik zelf niet de opdrachtgever, ik kon tot op detailniveau overleggen met de aannemer. Dat vond ik heel plezierig. We kregen veel ruimte om binnen het kader onze plannen te realiseren. De Baronie is zelf al een fraaie locatie, maar daarbinnen hebben wij ook nog een van de fraaiste plekken, als je het mij vraagt. We zitten op de eerste verdieping in het voormalige directiekantoor van de chocoladefabriek en ervaren als enige de luxe van een breed balkon.”

In de loop
Bij die voordelen alleen blijft het niet: “We kunnen ons bedrijf aan de buitenwereld tonen, door de inzet van gevelreclame. In Rijnstaete moesten onze cliënten doelbewust naar ons toekomen. Hier in de Baronie hebben we de hoop en verwachting dat we gezien worden, dat we publiek trekken, omdat ze weten waar we zitten. We zitten in de loop. Bovendien sprak de synergie die we met de andere ondernemers in het pand kunnen realiseren ons aan. We kunnen elkaar inschakelen als dat nodig is.”

Alhoewel de makelaar ook alternatieven bood, vaak heel chique kantoren, was het voor het advocatenkantoor van meet af aan duidelijk dat de Baronie met afstand het meest verkieslijk was. Ondanks de casco oplevering. Het avontuur om het geheel naar eigen hand te zetten was juist een belangrijk voordeel. Loek: “Tot nu toe bevalt het uitstekend. Ook alle medewerkers zijn verguld met de nieuwe locatie. Ze maken al zodanig gebruik van alle faciliteiten van de Baronie, dat we een tweede koelkast moesten aanschaffen. De voorraden voor de avond worden hier ’s middags al ingekocht, waardoor er anders geen plek meer zou zijn voor de drankjes voor cliënten.”