GREEN De Baronie

Nieuws

100 nieuwe woningen op voormalig NUON-terrein

20 december 2016

In overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn heeft GREEN Real Estate het programma bepaald voor de nieuwe bestemming van het vroegere NUON-terrein aan de Prins Bernhardlaan. Eind 2017 wordt gestart met de bouw van 50 zorgwoningen en 50 middeldure huurwoningen.

Voormalig gasfabrieksterrein
“Gekozen is om de woningen te realiseren tussen het centrum en het Alphense NS-station,” licht directeur Aart Jan Verdoold toe. “Dit is eigenlijk altijd een goede plek voor nieuwbouw.” De locatie bevindt zich naast het NS-station en naast de kavel waar voorheen hotel TOOR heeft gestaan.
 
Sanering succesvol afgerond
Eind 2014 is gestart met de sloop en sanering van het terrein. De bodemvervuiling die is ontstaan door de voormalige gasfabriek heeft ertoe geleid dat de kavel een van de meest vervuilde plekken was van Zuid-Holland. “In samenwerking met de provincie is het terrein na een intensief traject succesvol gesaneerd, wat voor de leefbaarheid in Alphen aan den Rijn een hele goede zaak is”, aldus Verdoold.
 
Bouw start eind 2017
In afwachting van de bouwvergunning wordt eind 2017 gestart met de bouw van de 50 zorgwoningen en 50 middeldure woningen. Op de begane grond is ruimte voor een commerciële danwel horeca voorziening.Artist impression van de nieuwe woningen op het voormalig NUON-terrein.