Nieuws

22 hoogwaardige huurwoningen opgeleverd in Amsterdam

5 oktober 2016

Vanwege een toenemende vraag naar huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West zijn in opdracht van GREEN Real Estate 22 woningen opgeleverd op de voormalige locatie van een basisschool aan de Slotervaart. Een uniek project: het is voor ontwikkelaars tegenwoordig moeilijk om positie te krijgen in Amsterdam. Het nieuwe bouwblok is duurzaam gebouwd en heeft een robuuste uitstraling met subtiele geveldetails.

Inbreidingslocatie
De woningen aan de M.J. Langeveldstraat en de Maria Montessoristraat zijn opgeleverd in samenwerking met bouwbedrijf De Vries en Verburg. Het gaat hier om een inbreidingslocatie: dit is een groene locatie in bestaand stedelijk gebied waar woningen, kantoren, winkels of bedrijven worden gebouwd. Hierbij is de eis dat er aan minstens drie zijden al bestaande bebouwing is.

De nieuwe woningen die gebouwd zijn in opdracht van GREEN volgen de maatvoering van de naoorlogse halfopen bouwblokken in de wijk. Het ontwerp van de woningen is van Jan Bochmann Architecten. De architectonische invulling van het nieuwe bouwblok wijkt duidelijk af van het repeterende karakter van de woningen in de omgeving.
 
Robuuste uitstraling
De woningen aan de M.J. Langeveldstraat kregen afwisselend zandgeel en lichtoranje metselwerk, geïntegreerde huisnummers en gemetselde lage muren in de voortuin. Aan de Maria Montessoristraat zijn elf eengezinswoningen en twee appartementen opgeleverd. Deze hebben een meer stedelijke uitstraling door het metselwerk in bruine en rode kleurtinten en de betonnen luifels boven de voordeuren.
 
Enkele panden
De 22 huurwoningen vertonen een sterke onderlinge samenhang maar zijn ook duidelijk herkenbaar als enkel pand. Met de robuuste en stedelijke uitstraling vormt de nieuwe inbouwlocatie een goed passende overgang tussen de individuele zelfbouwwoningen aan de zuidzijde en de bestaande woningen uit de jaren ’70 en ’80 aan de noordzijde.


Robuuste uitstraling voor de M.J. Langeveldstraat


Stedelijke sfeer in de Maria Montessoristraat