Nieuws

Aldi maakt voormalig Connexxion-terrein in Boskoop compleet

7 juni 2019

De laatste locatie op het oude Connexxion-terrein in Boskoop wordt ingevuld door Aldi. De supermarktketen heeft nu nog een vestiging in de Snijdelwijk, aan de Puttelaan. Uiterlijk begin 2021 opent Aldi haar deuren in het Westpark.

Inpandig laden en lossen
Op het Westpark zijn nu al een tankstation, de KARWEI en een fitnesscentrum gevestigd. De Aldi komt – vanaf de Hoogeveenseweg gezien – aan de linkerkant van de KARWEI te liggen. Daar is voldoende ruimte voor parkeerplaatsen. Vrachtwagens kunnen er inpandig laden en lossen, waardoor het winkelend publiek daar geen last van heeft.
 
Toekomstbestendige winkel
De bouw van het nieuwe winkelpand start in 2020. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid, zodat het een toekomstbestendig pand wordt. En dat draait niet alleen om het plaatsen van zonnepanelen en het gebruik van ledverlichting, vertelt Klaas Jonathan Bals. “Dat is vanzelfsprekend. Met toekomstbestendig bedoelen we dat het een winkel wordt die ook aan toekomstige consumenteisen voldoet. De winkel krijgt een eigen bakkerij en ruime parkeergelegenheid voor de deur. Bovendien staat de winkel niet langer in een woonwijk, waardoor omwonenden geen last hebben van het (vracht)verkeer wat een winkel met zich meebrengt.”

In de toekomst wordt ook de verlengde Bentwoudlaan aangelegd, waardoor bewoners van omliggende dorpen het Westpark ook makkelijk kunnen bereiken.