Nieuws

Bouw 'Hestya' gestart op Kanaalpark 141 Leiden

28 januari 2020

GREEN gaf vrijdag 1 november jl. het startsein voor de bouw van een appartementencomplex voor beschermd wonen op Kanaalpark 141 in Leiden. Hierbij waren wethouder Fleur Spijker, Jan Zeeman en Richard Dallinga aanwezig. GREEN ontwikkelt het gebouw met de naam ‘Hestya’ voor eigen portefeuille.

Het appartementencomplex dat bij aanvang van de bouw langjarig verhuurd is telt vijf verdiepingen, die in totaal 70 zorgstudio’s bieden voor cliënten van de Gemiva SVG-groep en De Haardstee. Zij vinden hier straks een prachtige bestemming waar zij zelfstandig kunnen wonen met het vangnet van deskundige begeleiding. De twee zorgorganisaties begeleiden mensen met een beperking bij wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw kreeg om deze reden de passende naam ‘Hestya’ die afgeleid is van Hestia, de godin van huis en haard.
 
Beschermd wonen
In Hestya krijgen bewoners de ruimte om hun eigen leven in te richten, maar dan wel met een steuntje in de rug van professionals. De inrichting van het gebouw met zorgstudio’s, gezamenlijke woonkamers en -keukens sluit volledig aan op deze vorm van beschermd wonen.
 
Dynamisch gebied
De uitstraling en invulling van het gebouw zijn van grote toegevoegde waarde voor het dynamische gebied. De Lammenschansdriehoek, waar GREEN al aanwezig is met diverse vastgoedprojecten, is volop in ontwikkeling. Hier transformeert een verouderd kantorengebied tot een bruisende stadswijk van Leiden, waar het goed wonen, werken en recreëren is.
 
Maatschappelijk vastgoed
Maatschappelijk vastgoed vormt een uitstekende aanvulling op het reeds bestaande programma van wonen en commerciële activiteiten. GREEN is daarbij een partner voor de totale levenscyclus van een project zoals ‘Hestya’. Vanaf de aankoop van de grond, de planontwikkeling, de realisatie van het object tot en met de exploitatie voor een lange termijn.