Nieuws

Bouw van de Alpha Toren in Leiden is gestart

12 juni 2017

In het voorjaar is gestart met de bouw van de Alpha Toren in Leiden. Het gebouw komt aan de rand van het Bétaplein in de Lammenschansdriehoek. Green ontwikkelt de Alpha Toren samen met Bogor Projectontwikkeling en de gemeente Leiden. Bouwbedrijf Waal realiseert project ‘Alpha’, zoals de nieuwe naam bij oplevering luidt, turnkey voor Vesteda. In de toren worden 134 huurappartement gerealiseerd met commerciële ruimte op de begane grond. 

Spectaculaire start van de bouw 

Wethouder Paul Laudy was namens de gemeente Leiden aanwezig bij de start van de bouw. Samen met het projectteam werd het startsein gegeven voor een spectaculaire lasershow over de ontwikkeling. Alle samenwerkende partijen waren voor de gelegenheid uitgenodigd om met elkaar het glas te heffen op een succesvolle bouw. De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2018. 

Transformatie naar woon-, leef-, werk- en winkelomgeving 

De woontoren is onderdeel van de transformatie van de Lammenschansdriehoek. Het voormalig bedrijfsmatig gebied wordt de komende jaren omgebouwd tot woon-, leef-, werk- en winkelomgeving met een levendig stedelijk karakter. Een inspirerende omgeving voor jongeren, studenten en natuurlijk de Leidenaar die geïnspireerd raakt door de ontwikkeling aan de rand van de historische stad. Reeds dragen studentencampus (Y)ours Leiden en ROC Leiden al bij aan de transformatie van het gebied.
 

De appartementen 

De woningen in de Alpha Toren zijn ruim opgezet en omvatten 80 m2 leefruimte. De woontoren is direct gelegen aan het onlangs gerealiseerde Parkplein. Vestada gaat de woningen verhuren in het middensegment.

Alpha Toren
Alpha Toren
Alpha Toren