Nieuws

Eerste fase vernieuwd Rijnhavengebied eind 2016 klaar

5 oktober 2016 GREEN maakt bekend wat de plannen voor het Rijnhavengebied naast De Baronie in Alphen aan den Rijn zijn: nieuwe winkels, nieuwe woningen en bestaande bedrijven in nieuwe panden. Daarnaast zal GREEN een loopverbinding van De Baronie naar de haven realiseren, zodat beide gebieden goed toegankelijk zijn. Eind 2016 wordt de eerste fase van het Rijnhavengebied al geopend.
 
Bedrijven en winkels
Fase 1 betreft het vestigen van nieuwe winkels en bestaande bedrijven in nieuwe panden. Praxis en Leen Bakker – winkels die nu al gevestigd zijn aan de haven – komen in de nieuwe Rijnhaven met hun ingang naar De Baronie toe. Daarnaast vestigen verschillende horeca-ondernemers, winkels als Jysk en KeukenConcurrent en speelparadijs Ballorig zich in het nieuwe winkelgebied.
 
Nieuwe appartementen
Door de verhuizing van bestaande bedrijven komt er naast de haven ruimte vrij voor een appartementencomplex. In fase 2 zullen deze koopwoningen gerealiseerd worden. Vanuit deze appartementen heb je goed zicht op de haven.
 
Loopverbinding
Een plein zal De Baronie en Rijnhaven met elkaar verbinden. Op deze manier kunnen bezoekers, bewoners en werkenden straks gemakkelijk en snel heen en weer lopen.
 
Opening eind 2016
Naar verwachting openen de winkels en bedrijven in het Rijnhavengebied al eind 2016. Wanneer de woningen in de verkoop komen, is nog niet bekend.


Schets van het Rijnhavengebied naast De Baronie