GREEN De Baronie

Nieuws

GREEN aan basis van World Food Center in Ede

30 september 2016 Een kopgroep van negen vooraanstaande bedrijven en kennisinstellingen is gestart met de ontwikkeling van het World Food Center in Ede. Dit doen zij samen met WFC Development (dat bestaat uit GREEN Real Estate en Van Wijnen Groep) en de gemeente Ede. In het World Food Center, dat in 2017 open moet gaan, werken bedrijfsleven en wetenschap samen aan de ontwikkeling van het voedsel van de toekomst.

Samenwerking op grote schaal
De kopgroep bestaat uit Albert Heijn, Albron, DSM, FrieslandCampina, Keygene, Priva, Rabobank, Scelta Mushrooms en Wageningen Universiteit. De ambitie is om de groep deelnemende organisaties en het terrein fors te laten groeien. Er worden daarom al twaalf extra bedrijven en kennisinstellingen betrokken bij de ontwerpfase.

Experience, lab en innovatie
Het World Food Center (WFC) bestaat uit een experience-gedeelte, een lab en een innovatiecentrum. In het WFC kunnen bezoekers voedsel proeven, ruiken, bekijken én voelen. Ook komt er een conferentieruimte met hightech faciliteiten en kookstudio’s. Het WFC wordt ook de plek waar de dialoog gevoerd kan worden tussen de Nederlandse voedingsindustrie en de samenleving, tussen producenten en consumenten. Zo draagt het WFC bij aan een meer gezonde en duurzame samenleving.

Internationale campuslocatie
WFC Development en de gemeente Ede hebben plannen om de locatie van het WFC door te ontwikkelen tot een (internationale) campuslocatie voor de onderling versterkende functies ‘experience’, educatie, werkplekken, ruimte voor startups, (studenten)huisvesting en een hotel, complementair aan de Wageningen Campus. In juni vond het eerste foodevent al plaats op het toekomstige WFC-terrein: ‘Food Unplugged’.Een schets van het toekomstige Word Food Center

Lees hier meer over het World Food Center