GREEN De Baronie

Nieuws

GREEN en Bogor starten centrumontwikkeling De Smidse in Bavel

25 september 2015

Bestemmingsplan onherroepelijk vastgesteld.

 

Op 9 september 2015 heeft de Raad van State het bestemmingsplan Bavel, Pastoor Doensstraat- Kloosterstraat onherroepelijk verklaard! Hiermee is voor GREEN en Bogor Projectontwikkeling, na een lange en intensieve periode van voorbereiding, de weg vrijgemaakt om op korte termijn te starten met de realisatie van de ontwikkeling.

De bestemmingsplanprocedure heeft lang geduurd, omdat er beroep tegen het plan was aangetekend bij de Raad van State. De Raad van State heeft de bezwaarmakers in haar uitspraak van 9 september niet gehonoreerd.

Wethouder Arbouw is verheugd dat het bouwplan nu doorgang kan vinden: “De nieuwbouw en uitbreiding van de supermarkt en de toevoeging van (zorg)appartementen voor ouderen zijn belangrijk voor Bavel. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan doelen die de gemeente en de Dorpsraad Bavel samen in het Integraal Dorp Ontwikkelingsplan voor Bavel hebben neergelegd. De hoek Pastoor Doensstraat - Kloosterstraat krijgt weer een nieuwe invulling waarmee het centrum van Bavel verder wordt verfraaid.”

Het project omvat 22 zorgappartementen en 8 koopappartementen, een grote Albert Heijn supermarkt en een aantal commerciële ruimten. De supermarkt heeft een inpandige laad- en loszone en het parkeren is voorzien op eigen terrein. Het complex komt op een herkenbare locatie in de kern van Bavel, op de plaats van de voormalige smederij. Een lang gekoesterde wens van vele Bavelaren gaat daarmee in vervulling. De kern wordt verrijkt met een nieuwe invulling die ten goede komt aan de beeldbepaling, winkelstand en sfeerbeleving van Bavel.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de karakteristieke en stedenbouwkundige structuur van de omgeving. Het gebouw krijgt een gevarieerde gevel met verschillende dakrichtingen, waardoor het past in de dorpse schaal van Bavel.

De naam 'De Smidse' is een verwijzing naar de oorspronkelijke functie van de locatie. Net als in de tijd van de smederij zal De Smidse een markante plek worden in het hart van Bavel om te wonen en te winkelen. Naar verwachting zal medio oktober 2015 een start gemaakt worden met de verkoop van de 8 appartementen en verhuur van de overige commerciële ruimten.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.