GREEN De Baronie

Nieuws

GREEN en Navitas Capital verhuizen naar de Baronie

12 december 2014

GREEN Real Estate en Navitas Capital, de Alphense investeringsbedrijven van de familie Zeeman, hebben na een huurperiode van 5 jaar de overeenkomst opgezegd in het voormalig Wereldhave gebouw aan het Raoul Wallenbergplein. Zij zullen zich in de eerste helft van 2015 vestigen op de bovenste verdieping van de Baronie. 

De Baronie, een van de vastgoedontwikkelingen uit de portefeuille van GREEN en bekend als de voormalige chocoladefabriek in Alphen aan den Rijn, is eind 2013 opgeleverd en in het voorjaar van 2014 feestelijk geopend.

De verhuizing is een tussenstap. De eigenlijke verhuizing naar Landgoed Bentwoud is tijdelijk opgeschort. De twee Zeeman-ondernemingen zouden daar volgens een eerdere planning begin 2015 hun intrek nemen. Echter de landschappelijke inrichting van het landgoed laat op zich wachten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het creëren van een heuvel in het natuurgebied tussen Zoetermeer en Boskoop, waardoor het landschap een glooiende en natuurlijke uitstraling krijgt.
 
Voor de tussenliggende periode hebben GREEN en Navitas besloten zich te vestigen in de Baronie. “De overeenkomst bij de huidige verhuurder loopt af, wat is dan logischer om je te vestigen in een van je eigen kantoren? En in het geval van de Baronie is het niet alleen een kantoor dat je gaat huren, de meerwaarde zie je ook terug in de uitstraling van dit industriële erfgoed. Daarnaast biedt de perfecte bereikbaarheid van winkels en horeca onze medewerkers het gemak van ‘een boodschap om de hoek’ of de laagdrempelige fitness waar men kan sporten.”

Voor hoe lang GREEN en Navitas zich zullen vestigen in de Baronie is nog niet duidelijk. De komende tijd zal uitwijzen hoe snel de ontwikkeling van het landgoed vordert. 

In de eerste helft van 2015 hopen Navitas en GREEN zich in de Baronie te vestigen.

Download persbericht als pdf