Nieuws

GREEN luidt samenwerking met Cofinimmo in middels vastgoeddeal

18 december 2014

Op 16 december jl. hebben GREEN en Cofinimmo hun handtekening gezet onder een vastgoeddeal met een omvang van € 71,9 miljoen. Het netwerk en de marktkennis van GREEN biedt Cofinimmo een weg naar het Nederlandse zorgvastgoed. Beide partijen zien dit als een eerste stap in een constructieve en krachtige samenwerking. 

GREEN heeft in de laatste zeven jaar stevige ervaring opgedaan in de vastgoedmarkt binnen de Nederlandse zorgsector. Daarbij is een netwerk opgebouwd met een groot aantal zorgoperatoren. Cofinimmo is een belangrijke Europese speler in de zorgvastgoedsector met een gediversifieerde portefeuille verspreid over Duitsland, België en Frankrijk en, tot recentelijk, slechts in een mindere mate in Nederland en dan uitsluitend in de zorgvastgoedsector. GREEN heeft deze maand een significant deel van haar zorgvastgoedportefeuille verkocht aan Cofinimmo. De portefeuille bestaat uit 13 vastgoed- objecten (456 eenheden) waaronder prominente locaties als Utrecht – De Keizershof/European Care Residences, Oosterhout – Stichting Elisabeth en Amsterdam – de Lauriergracht/Domus Magnus.

Jean-Edouard Carbonnelle, CEO van Cofinimmo : “Dankzij de kwaliteit en de spreiding van deze portefeuille realiseren wij een belangrijke vooruitgang in onze strategie om in Nederland een beduidende aanwezigheid te hebben. Met thans 16 locaties in totaal, hebben we de omvang van onze Nederlandse portefeuille verdrievoudigd. Aldus zijn wij voortaan één van de marktleiders in zorgvastgoed in Nederland geworden en zijn wij verheugd om tot onze huurders, naast Bergman Clinics, 11 nieuwe zorggroepen van uitstekende kwaliteit te mogen rekenen. De Nederlandse markt biedt voor ons nog veel mogelijkheden daar er nog veel middelgrote en zeer ondernemende zorggroepen aanwezig zijn. Wij blijven dan ook actief prospectie voeren in deze sector om nieuwe projecten te identificeren. In deze context zijn we ook verheugd te mogen rekenen op de steun en netwerk van een professionele partner als GREEN. We waren onder de indruk van de ervaring en ondernemerschap van GREEN en hebben veel aanknopingspunten gevonden met onze eigen bedrijfsfilosofie.”
 
GREEN blijft actief in de zorgvastgoedsector, door het aankopen en (verder) ontwikkelen van projecten. Cofinimmo heeft de intentie om in Nederland haar (care) zorgportefeuille verder uit te bouwen. GREEN maakt Cofinimmo deelgenoot van haar netwerk en marktkennis met het oog op de verdere uitbouw van de zorgvastgoedportefeuille van Cofinimmo in Nederland.”

Aart Jan Verdoold, CEO van GREEN: “Deze verkoop is de start van een strategische samenwerking met deze mooie partner. Door de combinatie van Cofinimmo als een professioneel beursgenoteerd vastgoedbedrijf en ons GREEN-team met slagvaardige ondernemers in vastgoed kunnen in de toekomst nog vele mooie projecten aangekocht en ontwikkeld worden.” 

Over Cofinimmo 

Cofinimmo is opgericht in 1983. Zij is vandaag de belangrijkste Belgische beursgenoteerde investeerder in vastgoed bestemd voor verhuring en een belangrijke speler op de Europese markt.

De vennootschap bezit een gediversifieerde portefeuille die verspreid is over België, Frankrijk, Nederland en Duitsland, een waarde heeft van meer dan € 3,1 miljard en goed is voor een totale oppervlakte van 1.750.000 m². Met het oog op de demografische tendensen, is zij hoofdzakelijk actief in de kantorensector (42%), de zorgvastgoedsector (39%), alsook in vastgoed van distributienetten (17%). Als onafhankelijke vennootschap die de striktste normen inzake corporate governance en duurzaamheid toepast, biedt Cofinimmo diensten aan haar huurders aan en beheert zij haar patrimonium via een team van 110 medewerkers te Brussel.

Cofinimmo is genoteerd op Euronext Brussels (BEL20) en geniet het fiscale REIT-statuut in België (GVV), in Frankrijk (SIIC) en in Nederland (FBI). Haar activiteiten worden gecontroleerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, de Belgische regulator.

Op 30.09.2014 bedroeg de totale beurskapitalisatie van Cofinimmo € 1,5 miljard. De vennootschap past een voorzichtig investeringsbeleid toe en vormt een gematigd risicoprofiel voor de institutionele en particuliere beleggers. Zij streeft naar een hoog rendement in dividenden en een kapitaalbescherming op lange termijn.

Download persbericht als pdf