Nieuws

GREEN plaatst 8.700 zonnepanelen op dak GoStores Gouda

2 juli 2020

Winkelboulevard GoStores in Gouda laat de komende maanden ruim 8.700 zonnepanelen op het 26.500 m2 tellende dak installeren. Daarmee kunnen 870 huishoudens voorzien worden van groene stroom. De installatie wordt naar verwachting in september 2020 geheel in gebruik genomen.

Niet alleen de eigenaar van GoStores Gouda, GREEN is trots op deze duurzame stap in de portefeuille, ook wethouder van klimaat, duurzaamheid en energie Hilde Niezen is blij met de plannen: “We zijn blij met dit soort initiatieven. Als we in 2040 aardgasvrij willen zijn, kunnen we dat alleen samen voor elkaar krijgen. GoStores is een uitstekend voorbeeld.

Capaciteit zonnepanelen

De capaciteit per zonnepaneel is 320 wp. Met 8.700 zonnepanelen verwacht het winkelcentrum jaarlijks zo’n 2.400.000 kWh op te brengen. Het gemiddeld verbruik per huishouden per jaar is 2.750 kWh, dus met de zonnepanelen van GoStores kunnen straks zo’n 870 huishoudens in Gouda voor een jaar van groene stroom worden voorzien. Dat is ongeveer 2,5% van de Goudse huishoudens. Het is een hele stap in de verduurzaming van Gouda.


Uitbreidingsplannen

Naast de 26.500 m² dakoppervlak die nu wordt gebruikt voor de zonnepanelen, wordt er onderzocht of het mogelijk is om de installatie ook op naastgelegen panden uit te breiden met nog eens circa 10.000 m².
 

Winkelboulevard GoStores

GoStores Gouda ligt in de Goudse Poort, direct aan de A12. Met ketens zoals Kwantum, Beddenreus, Bruynzeel Keukens, Gamma, Pronto Wonen, Carpetright en Swiss Sense is hier alles op het gebied van interieur, huis, tuin en klussen. Het ruim opgezette winkelcentrum is bovendien elke zondag open en beschikt over ruim 1.000 gratis parkeerplaatsen.