GREEN De Baronie

Nieuws

GREEN start realisatie 22 woningen in de vrije sector

6 oktober 2015

GREEN en de gemeente Amsterdam werken samen aan de bouw van twintig grondgebonden woningen en twee appartementen in stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam. Het gaat om twintig woningen aan de Maria Montessoristraat met een oppervlakte van 125 m2.

De woningen zijn groot opgezet en gesitueerd op ruime kavels. De bouw wordt uitgevoerd door bouwbedrijf De Vries en Verburg. GREEN pakte de herbestemming van de locatie op in samenspraak met de gemeente. Het ontwerp van de woningen is in handen van Jan Bochmann Architecten. Het ontwerp verbindt een fraai uiterlijk aan een grote functionaliteit. Jan Bochmann: "Bijzonder aan dit project zijn de natuurlijke materialen en de aandacht voor details. In gekleurde betonelementen geïntegreerde brievenbussen en huisnummers zorgen straks voor een buitengewoon fraaie uitstraling.”

In combinatie met de 19 zelfbouwkavels die in de wijk zijn verkocht, geven de nieuwe woningen de wijk een fris en nieuw aanzicht, zorgen ze voor een gevarieerd straatbeeld en zodoende ook voor een kwaliteitsimpuls voor Nieuw-West. Eind september wordt gestart met de bouw. Naar verwachting zal de bouwperiode een half jaar in beslag nemen.

Klik hier om het persbericht te downloaden.