GREEN De Baronie

Nieuws

GREEN verhuurt winkelruimte aan Kruidvat in Enschede

4 juni 2015

Op de PROVADA gaan de zaken goed. Op de jaarlijkse vastgoedbeurs werd het huurcontract ondertekend voor weer een nieuwe huurder op ‘Hart van Stokhorst’, namelijk de drogisterijketen Kruidvat. Naast Lidl en Emté nu dus weer een grote speler die een mooie impuls geeft aan de mooiste plek van Enschede in wording.   

GREEN uit Alphen aan de Rijn ontwikkelt in samenwerking met Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn het vernieuwde winkelcentrum Stokhorst. Het winkelcentrum gelegen aan de Chrysantstraat is ongeveer 5.000 m² groot en zal straks bestaan uit een winkelboulevard met daarboven twee woonblokken met in totaal 80 woningen.

De huidige –bestaande- bebouwing, een centrum van ongeveer 1.500 m², wordt gerenoveerd. Het aan de boulevard grenzend blok D krijgt een nieuwe voorgevel. Lidl zal zich in het zogenaamde bouwblok A vestigen met een supermarkt van ca. 1.850 m² BVO. Daarnaast komen in dit blok diverse dagwinkels en 56 appartementen. De dagwinkels krijgen een omvang vanaf 50 m² en zijn uitermate geschikt voor lokale ondernemers zoals een bakker, slager en groenteboer

Aan de andere zijde van de boulevard, aangeduid met blok C, zal supermarkt Emté zich gaan vestigen. Ook dit blok voorziet in een aantal appartementen.

Het openbaar gebied zal volledig worden getransformeerd. Naast een vernieuwde infrastructuur, zal er ook meer ruimte voor de automobilist  en de voetganger komen waardoor de winkels een uitstekende bereikbaarheid kennen. Op openbaar terrein worden ruim 300 parkeerplaatsen gerealiseerd. De verwachte oplevering zal in het tweede en derde kwartaal van 2016 plaatsvinden.

De verhuur is onlangs van start gegaan. Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars heeft, in collegiale samenwerking met Van Gorkom & Partners, units vanaf 50 m² in portefeuille.