Nieuws

Groot aantal transacties eind 2020 afgerond

16 februari 2021

Op de drempel van het nieuwe jaar hebben we eind 2020 zeven proposities succesvol verkocht. Diverse objecten, van bedrijfsruimtes, grondposities, woonhuizen, solitaire winkels, migrantenhotel tot en met een portefeuille van 15 kinderopvangcentra zijn verkocht aan verschillende type kopers, variërend van particuliere en institutionele beleggers tot en met zittende huurders. 

De grootste transactie betrof een portefeuille van kinderdagverblijven welke eerst is geoptimaliseerd, door onder andere de huurovereenkomsten te verlengen, en vervolgens verkocht aan AviaRent, een Duits/Frans institutioneel vastgoedfonds. De gebouwen liggen in en om steden zoals Assen, Gouda, Utrecht en IJmuiden. De kinderdagverblijven worden onderdeel van het ‘Little Friends’-fonds van AviaRent.
 
Het overige vastgoed lag in voor GREEN niet strategische locaties, zoals Putte, Kerkrade, Voorburg, Dordrecht, Emmen, Bunnik, Zeewolde, Heinenoord en Enkhuizen. Juul Derks, Head of Investments, vertelt: “De disposities passen in de optimalisatiestrategie die we hebben ingezet. Hierbij is, ondanks de coronamaatregelen, gebruikgemaakt van laat-cyclische prijsniveaus en de tijdsdruk bij kopers om een gunstige overdrachtsbelasting te verkrijgen. De transacties maken de weg vrij om de reeds geplande investeringen in 2021 nog verder te kunnen intensiveren. Onze focus ligt hierin op (toekomstige) multifunctionele gebieden waar wonen, werken en winkelen worden gecombineerd.”