Nieuws

Kwaliteitsimpuls Vughtse Centrum Oost

2 oktober 2017

De ontwikkeling van het oostelijke deel van het Vughtse Centrum is akkoord. Op 28 augustus j.l. zetten burgemeester Van de Mortel (gemeente Vught) en Aart Jan Verdoold een handtekening onder de overeenkomst voor het zogenaamde Centrumplan-Oost. Dit is een mijlpaal in de afronding van het aantrekkelijke Vughts Centrum. 

De overeenkomst maakt een laatste kwaliteitsimpuls van het centrum mogelijk. Het voorheen overdekte centrum transformeert in een open en aantrekkelijk winkel- en woongebied.
 

Wonen in het Vughtse Centrum 

In het centrum komen 59 nieuwe appartementen, zowel koop als huur. De bestaande bovenwoningen worden gerenoveerd. De oppervlakte van de woningen varieert van 70 tot 220 m². Toekomstige bewoners hebben de keuze uit twee- tot vijfkamerappartementen. De verkoop van de appartementen start binnenkort.
 

Winkelen in het Vughtse Centrum 

In samenwerking met Bouwaccent ontwikkelt GREEN ongeveer 22 commerciële ruimten in het nieuwe centrum. Het centrum nodigt mensen niet alleen uit voor hun dagelijkse boodschappen, maar gunt ze ook rustig de tijd te nemen om te winkelen, een terrasje te pakken en elkaar te ontmoeten.
 

Start werkzaamheden 

In het najaar van 2017 start de sloop van het huidige oostelijke centrum. Naar verwachting kan in de loop van 2018 gestart worden met de realisatie van het Centrumplan-Oost.

Kwaliteitsimpuls Vughtse Centrum Oost