GREEN LEVEL Leiden

Nieuws

GREEN sluit langdurige huurovereenkomst met Scotch & Soda

19 februari 2018

Het is misschien wel het mooiste pand van de historische binnenstad in Leiden, de herontwikkeling werpt zijn vruchten af. Het doel – het verbeteren, vergroten en aantrekkelijker maken van het winkelgebied ­– is al voor een groot deel behaald. Het nieuwste succes is de langdurige huurovereenkomst voor de Aalmarkt 8a, met fashionketen Scotch & Soda. 

De huurovereenkomst voor het markante pand is per 15 januar jl. ingegaan waarna in het voorjaar  de nieuwe vestiging van dit kledingconcern wordt geopend. “Een mooie ontwikkeling waar we trots op zijn”, geeft Jim Hoeberichts aan, vastgoedmanager bij GREEN Real Estate. “Het pand aan de Aalmarkt 8a kunnen we opnieuw voor een langere periode verhuren, mede dankzij een goede samenwerking met de makelaars van CBRE en Basis Bedrijfshuisvesting Leiden. Aan de Aalmarkt vind je – naast Scotch & Soda – winkels van andere succesvolle ketens zoals Suit Supply, H&M, Zara Home en Hudson’s Bay. Met in totaal 24.000 m2 herontwikkeld winkeloppervlak wordt de Aalmarkt een steeds aantrekkelijker winkelgebied in Leiden als winkelstad, ook voor grotere fashionketens. Een goede zaak!”
 
Scotch & Soda is als Nederlands modebedrijf opgericht in de jaren ‘80 en vervolgens omgedoopt en opnieuw gelanceerd in 2001. Scotch & Soda produceert niet alleen herenkleding, maar ook vrouwenkleding (Maison Scotch), jongenskleding (Scotch Shrunk), meisjeskleding (Scotch R'Belle) en denim onder de merknaam Amsterdams Blauw, en een eigen parfum genaamd Barfly.

Het modebedrijf heeft over 150 winkels in eigendom. In Nederland exploiteert het bedrijf in zeventien steden een of meerdere Scotch & Soda -winkels. Leiden wordt de achttiende stad met een Scotch & Soda -winkel. Daarnaast worden hun producten in meer dan 8.000 andere warenhuizen en winkels over de hele wereld, en online verkocht.
 
CBRE trad op voor de verhuurder in collegiale samenwerking met Basis bedrijfshuisvesting. Kokelenberg & Ouwehand adviseerde de huurder.


 
Meer informatie over de herontwikkeling van het Aalmarktgebied is te vinden op https://gemeente.leiden.nl/projecten/bouwenaandestad/aalmarkt/