GREEN De Baronie

Nieuws

Leen Bakker in vernieuwd Rijnhavengebied geopend

21 december 2016

GREEN maakt bekend wat de plannen voor het Rijnhavengebied naast De Baronie in Alphen aan den Rijn zijn: nieuwe winkels, nieuwe woningen en bestaande bedrijven in nieuwe panden. Daarnaast zal GREEN een loopverbinding van De Baronie naar de haven realiseren, zodat beide gebieden goed toegankelijk zijn. Eind 2016 wordt de eerste fase van het Rijnhavengebied geopend.

Bedrijven en winkels
Fase 1 betreft het vestigen van nieuwe winkels en bestaande bedrijven in nieuwe panden. Praxis en Leen Bakker – winkels die nu al gevestigd waren aan de haven – komen in de nieuwe Rijnhaven met hun ingang naar De Baronie toe. In oktober is Leen Bakker al verhuisd. Daarnaast vestigen verschillende winkels als Jysk en KeukenConcurrent zich in het nieuwe winkelgebied. Een mooie nieuwe aanwinst voor Alphen aan den Rijn is ook Ballorig: dit overdekte speelparadijs hoopt de deuren van haar 35e vestiging in september 2017 te openen.

Nieuwe appartementen
Door de verhuizing van bestaande bedrijven komt er naast de haven ruimte vrij voor een appartementencomplex. In fase 2 zullen deze koopwoningen gerealiseerd worden. Vanuit deze appartementen heb je goed zicht op de haven.
 
Loopverbinding
Een plein zal De Baronie en Rijnhaven met elkaar verbinden. Op deze manier kunnen bezoekers, bewoners en werkenden straks gemakkelijk en snel heen en weer lopen.
 
Opening eind 2016
Naar verwachting openen de winkels en bedrijven in het Rijnhavengebied al eind 2016. Wanneer de woningen in de verkoop komen, is nog niet bekend.


De vernieuwde Leen Bakker in Rijnhavengebied