GREEN De Baronie

Nieuws

Na renovatiepoging wordt winkelcentrum Vught toch gesloopt

17 december 2018

Winkelcentrum Marktveld in Vught wordt waarschijnlijk toch helemaal gesloopt en niet gedeeltelijk gerenoveerd, zoals eerder het plan was. Nieuwe plannen bieden ruimte voor meer appartementen met daarnaast plannen voor winkels en een ondergrondse parkeerruimte.

Noodzaak volledige sloop
De helft van de vloeroppervlakte van het winkelcentrum is aangetast door betonrot. Om de fundering te herstellen, moeten meer winkels sluiten en/of verhuizen naar andere, nu leegstaande ruimten in het gedateerde overdekte winkelcentrum.
 
Totale nieuwbouw
Volgens GREEN-directeur Aart Jan Verdoold geeft de nieuwe situatie vastgoedontwikkelaar Bouwaccent de kans in plaats van voor gedeeltelijke renovatie voor volledige sloop te kiezen. Zo kun je ‘tot totale nieuwbouw in een duurzamer woon-winkelcentrum komen’.
 
Bouwtijd
De bouw van de 26 commerciële ruimten en 59 koop- en huurappartementen zou oorspronkelijk in zes fasen 26 maanden duren. Er wordt gekeken naar een kortere bouwtijd, omdat slopen sneller gaat dan renoveren en er dus minder fasen nodig zijn. Burgemeester en wethouders zijn positief.