Nieuws

Nieuw food concept naast Den Haag CS

12 juni 2017

Vorige week opende de indoor foodhall MingleMush officieel zijn deuren in Den Haag naast Leiden University College The Hague. GREEN verhuurt de ruimte aan dit nieuwe food concept. De locatie is ideaal met Den Haag Centraal Station, de Campus Universiteit Leiden en de Koninklijke Bibliotheek op loopafstand. 

In 2012 ontwikkelde GREEN het pand aan het Anna van Buerenplein samen met VolkerWessels. Het gebouw bestaat uit 5.000 m2 ruimte voor de universiteit, 396 studentenkamers en nog eens bijna 1.600 m2 commerciële ruimte. De commerciële ruimte is de afgelopen tijd verbouwd tot Foodhall. MingleMush heeft voor de periode van 10 jaar een overeenkomst gesloten.
 

Het concept 

MingleMush biedt ruimte aan meerdere horecagelegenheden: 15 foodstands en 3 bars. Het nieuwe concept combineert food en vermaak, met onder meer een speciaal-bier-bar, koffie en diverse gin-tonics, maar ook games en acts zijn vertegenwoordigd in het concept. Het voedselaanbod wordt heel uiteenlopend: van Aziatische fusion en Poolse specialiteiten tot Mexicaans streetfood en Italiaanse delicatessen. Het podium aan de overzijde van de hal brengt een programmering van o.a. live bands, spoken word, dj’s, lezingen en singer-songwriters.
 

De verbouwing 

De casco winkelruimten zijn opgesplitst in kleinere clusters om pleinen, straatjes en loungeplekken te creëren en het knusser te maken. Naast de 1.600 m2 binnen, inclusief bibliotheek met zitkuil om in te ontspannen of lezen, komt er ook een uitgebreid terras (300 m2) met verschillende concepten.
 

Andere foodhallen 

MingleMush is niet de eerste die dit nieuwe concept nastreeft. Foodhallen zijn al langere tijd bekend in steden als Londen, Kopenhagen en Madrid. Een vergelijkbaar concept in Nederland is de Foodhallen Amsterdam. Zowel lokale bewoners als toeristen genieten hier van verschillende gerechtjes.
 

Ideale locatie 

‘‘MingleMush is de ideale plek om elkaar te ontmoeten; op loopafstand van honderden bedrijven, de universiteit en de ministeries. Op 50 meter van Den Haag CS en boven een parkeergarage; dus makkelijk bereikbaar’’, zoals op de website van MingleMush staat. De populariteit van de locatie blijkt ook uit grote interesse van foodtrucks en andere horecagelegenheden om onderdeel van MingleMush te worden. De foodhall voelde zich dan ook genoodzaakt de inschrijvingen tijdelijk stop te zetten.

MingleMush
MingleMush
MingleMush
MingleMush