Nieuws

Nieuwe Aldi supermarkt in Boskoop

5 oktober 2020

Medio oktober starten de bouwwerkzaamheden van de nieuwe Aldi supermarkt aan het Westpark in Boskoop en zal het bouwterrein worden ingericht. We gaan een supermarkt realiseren met een grootte van 1.656 m² bruto vloeroppervlakte (BVO) en een laad- en losgedeelte van ca. 200 m² BVO. De planning  gaat uit van een oplevering van de casco ruimte in maart. De nieuwe Aldi vestiging opent naar verwachting voor Pasen 2021 haar deuren.

Gebiedsontwikkeling voormalig Connexxion-terrein
Na oplevering wordt de Aldi supermarkt in onze beleggingsportefeuille opgenomen als laatste fase van de gebiedsontwikkeling van het voormalig Connexxion-terrein aan het Westpark in Boskoop. In een eerdere fase (2013) is de Karwei met bovengelegen fitnesscentrum, een tankstation en een hotel voor arbeidersmigranten gerealiseerd. Tevens hebben wij een duurzaamheidsslag op deze locatie gemaakt door het dak boven de fitness te voorzien van een pv-installatie. In de omgeving liggen ook sportvelden en bedrijven. Door de toevoeging van de Aldi wordt er een multifunctioneel gebied gecreëerd waar wonen, winkelen en ontspanning samenkomen.
 
Multifunctioneel gebied
Deze belegging past goed bij onze visie. Het voormalig bedrijfsterrein is getransformeerd naar een multifunctioneel gebied waarin wonen, winkelen en ontspanning samen gaan en waarbij aandacht is besteed aan kwaliteit, duurzaamheid, bereikbaarheid en parkeergelegenheid waardoor de locatie goed in de bestaande omgeving past. Zo zal de Aldi een bouwhoogte krijgen van ruim 6 meter om mooi aan te kunnen sluiten aan de naastgelegen Karwei en de hoogbouw van het migrantenhotel. Het Solarpark met zonnepanelen op de Karwei kan na oplevering naar het dak van de Aldi uitgebreid worden. De locatie is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid in het gebied aanwezig. Het aantal parkeerplaatsen wordt met de komst van Aldi nog uitgebreid.