Nieuws

Omgevingsvergunning aangevraagd Centrumplan Oost in Vught

2 juli 2020

De ontwikkeling van het nieuwe Centrumplan Oost ‘Het Marktveldplein’ nadert zijn voltooiing. De afgelopen periode is er gewerkt aan een optimalisatie en verfijning van het plan voor de ontwikkeling. Er is een differentiatie aangebracht in het gevelbeeld, wat het aanzicht vanuit diverse zijden van het plan aantrekkelijker maakt. Kleurige gevels en gevarieerde bouwvormen maken het geheel tot een onderscheidend nieuw woon- en winkelgebied in het centrum van Vught, geheel passend bij het Vughtse karakter.

 
GREEN is zowel de belegger als de ontwikkelaar van dit project. “We zijn enorm trots op het plan”, zegt Paul van der Eng van GREEN. “Voor dit nieuwbouwplan met aanzienlijk meer woningen en moderne winkels is groot draagvlak onder bewoners en ondernemers.” Het Marktveldplein is een langlopend project, waarbij inmiddels aardig wat tegenslagen zijn overwonnen. Paul zegt: “Ik ben er echt van overtuigd dat we met het huidige plan een enorme kwaliteitsslag maken in het centrum van Vught”.  
 
Fijne woonomgeving
Er wordt een fijne woonomgeving gerealiseerd voor de diverse geïnteresseerden die de plannen jarenlang op de voet gevolgd hebben. Daarnaast biedt het nieuwe centrum diverse representatieve winkel- en horeca units voor de ondernemer. De inwoner van Vught en omgeving vindt straks op het Marktveldplein een aantrekkelijk centrum voor verblijf en de dagelijkse boodschappen. GREEN gelooft in wonen, winkelen, werken en recreëren.
 
Omgevingsvergunning voor het definitieve plan
In mei is er een omgevingsvergunning ingediend voor het definitieve plan. De ontwikkeling zal gerealiseerd worden in twee deelfases. Er wordt gestart met de gedeeltelijke sloop van de locatie van de huidige Marktveldpassage. Hiertoe vindt eerst de verhuizing van de Albert Heijn en Etos plaats naar de tijdelijke huisvesting, gelegen op een deel van het huidige parkeerterrein, waarna de bouw van de eerste fase kan starten. Aansluitend wordt de tweede fase gerealiseerd; de locatie aan het Marktveld en het solitaire gebouw aan de Raadhuisstraat.
 
Appartementen, penthouses en patiowoningen
Het woonprogramma in de eerste fase - de locatie waar nu de Albert Heijn is gevestigd - omvat 62 luxe appartementen en penthouses. In het hart van de ontwikkeling is een fraaie daktuin met aangrenzende terrassen gesitueerd, waardoor alle appartementen en penthouses de beschikking hebben over riante buitenruimtes. In de tweede fase worden 13 appartementen en 3 patiowoningen gerealiseerd aan het Marktveld. In het solitaire gebouw op de hoek van de Raadhuisstraat en Dr. Hillenlaan worden eveneens in de tweede fase nog eens 8 appartementen en 2 penthouses gerealiseerd.
 
Winkels en horeca
In de nieuwe ontwikkeling ‘Het Marktveldplein’ is ook voldoende ruimte gecreëerd voor een gevarieerd winkelaanbod. Een aantal winkels zal terugkeren in het nieuwe centrum, zoals de Albert Heijn, Bruna, Etos en Zeeman. Voor de overige invulling van de winkels wordt er gedacht aan een combinatie van dagelijkse- en verswinkels, speciaalzaken en horeca, maar ook de lokale ondernemer is welkom.
 
Architectuur
De fraaie architectuur, een mix van winkels, daghoreca en de aandacht voor kwaliteit & leefbaarheid in het nieuwe centrumgebied maken dat het straks fijn wonen en winkelen is op het Marktveldplein. De nieuwe inrichting van het openbaar gebied completeert daarbij het geheel. Voor meer informatie gedurende het verdere verloop van het project kunnen geïnteresseerden naar de projectwebsite: www.marktveldplein.nl.