GREEN Den Haag

Nieuws

Op=Op Voordeelshop nieuwe huurder in de Baronie

23 juni 2016

Een trend in de retailmarkt is om veel te bieden voor weinig geld. Denk aan winkels als de Action, Big Bazar en voor cosmetica en wasmiddelen ook de Op=Op Voordeelshop. Met 120 vestigingen in Nederland is de Op=Op Voordeelshop een bekend gezicht in vele winkelcentra. Vincent Alkema is Managing Director van de Op=Op Voordeelshop en huurde al vestigingen van GREEN in Putte, Coevorden en Eibergen. Alphen aan den Rijn was echter nog een witte vlek op de kaart. Hoog tijd om ook daar een vestiging te starten. 

“Wie er begon over de vestiging in Alphen aan den Rijn weet ik al niet meer. We hebben veel contact. Ze wisten dat we groeiende zijn; we openen gemiddeld dertig vestigingen per jaar. De keuze is dan óf de binnenstad óf een wijkvestiging. Ik vond de Baronie een mooi winkelcentrum: met twee supermarkten, goede dagelijkse voorzieningen en voldoende parkeergelegenheid. Het winkelcentrum was al geopend en deze ruimte stond nog vrij.”

Vervolgens ging het snel: “Het is niet zo dat ik maar één winkel had en daar een plek voor zocht; wij huren veel meer winkels. Ik heb inmiddels zelf een eisenpakket. Ik weet waar een winkel aan moet voldoen en wat ik kan betalen. Als GREEN daarop kan inspelen, heb je aan twee gesprekken wel genoeg. Dan zet je een krabbel en ga je het huurcontract aan. De lijnen zijn kort. Zij weten wat ze willen en ik ook. De samenwerking ging super, helemaal goed. Als je vooraf maar goede afspraken maakt, dan is er later geen reden tot discussie.”

De Op=Op Voordeelshop sloot een standaard huurcontract voor vijf jaar. Ze zitten nu een paar maanden in het winkelcentrum, tussen filialen van Zeeman en Action en tegenover het Kruidvat. “We zitten in de loop en zijn zeer tevreden over de verkopen”, aldus Vincent.