Nieuws

Plus opent deuren bij Betaplein in Leiden

28 januari 2020

Plus opende per 1 november jl. een nieuwe supermarkt bij het Betaplein in Leiden. De winkel is gevestigd in een multifunctioneel gebouw met twee scholen - mboRijnland en Da Vinci - en een winkelruimte op de begane grond. GREEN is eigenaar van de onderwijsruimte van mboRijland en de winkels.

Plus is een welkome aanvulling voor het gebied waar inmiddels al veel mensen wonen en werken. Wethouder Fleur Spijker en een delegatie van het bouw- en ontwikkelteam maakten van de gelegenheid gebruik om zich rond te laten leiden in het inmiddels bruisende stationsgebied van Leiden Lammenschans.
 
Dynamisch gebied
Plus huurt al enige tijd van GREEN in het gebouw aan het Betaplein in Leiden, maar exploiteerde eerder nog geen winkel. Omdat er in de afgelopen twee jaar meer dan 1.000 studentenwoningen zijn gebouwd, werd het gebied voor Plus interessanter. De Lammenschansdriehoek is volop in ontwikkeling en het kantorengebied verandert langzaam in een nieuwe stadswijk waar wonen, werken, studeren en recreëren samen komen. Daarom hebben GREEN en Plus overeenstemming bereikt voor een kleine Plus supermarkt van circa 1.450 m². Plus is dus geen nieuwe huurrelatie van GREEN, maar opende wel een nieuwe fysieke winkel.
 
Nieuw concept ‘Briljant 2.0’
Voor deze winkel heeft Plus haar nieuwe concept gebruikt: ‘Briljant 2.0’. Dat betekent dat de supermarkt inspeelt op de snelle opmars van blurring en op de veranderende consumentenbehoeften. De supermarkt richt zich naast de traditionele bezoeker ook op de scholieren van mboRijnland en Da Vinci en op de studenten die in het gebied Lammenschansdriehoek wonen.