GREEN De Baronie

Nieuws

Project Groot Baronie in Alphen breidt verder uit

28 januari 2020

Wonen, winkelen, werken. Met die drie woorden typeert GREEN haar project Groot Baronie in Alphen aan den Rijn. Na de oplevering van De Baronie (winkelen, werken en wonen) en Het Havenhuys (wonen) maakt GREEN zich nu op voor Fase III; een prachtig woon- en werkcomplex in Baronie Haven, gelegen aan de Rijnhaven welke volop in ontwikkeling is. Daar verrijzen circa 110 woningen, woon-werkunits en een mooie horecazaak.

In 2020 start GREEN met alle voorbereidingen voor Fase III, in 2021 gaat de bouw van start.
 
Bijzonder aan fase III
Dat zijn de woon-werk-units in de plint van het complex. “In de bestaande Baronie hebben we ervaren dat er veel behoefte is aan werkruimte en kleine panden voor ondernemers”, vertelt Paul van der Eng, hoofd ontwikkeling bij GREEN. “Met onze woon-werk-units geven we hier gehoor aan. In de plint zitten units van veertig tot vijftig vierkante meter. Deze hebben allemaal een eigen ingang. Boven de werkunit kun je wonen. Ideaal voor ondernemers die een stap willen maken naar een eigen pand, maar dat toch dicht bij huis willen hebben.”
 
Een bruisende horecagelegenheid
Levendigheid kenmerkt het hele project Groot Baronie. “Op de kop van het gebouw, aan het water, is plaats voor een grote horecagelegenheid”, zegt Paul. “Dat moet een centrale ontmoetingsplek in de wijk zijn. Hier kun je lekker ontbijten, een kop koffie drinken met een zakelijke afspraak, een vrijdagmiddagborrel houden met vrienden of op zondag terecht met je gezin. De zaak heeft een groot terras, gelegen op de zonkant. Hier kun je ook even aanmeren met de boot en lunchen.” Naast de nieuwe horecagelegenheid heeft ook de binnentuin een belangrijke ontmoetingsfunctie. “Groen is sowieso ons sleutelwoord binnen dit project. Overal staan bomen, de gevels zijn deels bedekt met groen en is gedacht aan de groenvoorziening. Datzelfde geldt voor de binnentuin. Hier kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en genieten van de zon, of juist van de schaduw.”
 
Wonen, werken, winkelen; in Groot Baronie is alles binnen handbereik
Paul is meer dan trots op het project Groot Baronie. “Als we vijf jaar verder kijken, zien we een prachtig gebied waar wonen, werken, winkelen en recreëren met elkaar verbonden is. De nieuwe bewoners van fase III in Baronie Haven - daar gaan we overigens nog een andere naam voor verzinnen - kunnen gewoon te voet naar het winkelcentrum Baronie. Hier zijn twee GREEN supermarkten, maar ook mooie speciaalzaken als een uitstekende vishandel, een slager, een chocolaterie, een groentewinkel en een bakker. Je kunt sporten bij de Fit For Free, dineren bij het sushirestaurant, lunchen op het plein en recreëren aan het water. Alles is hier in de buurt. Het gebied is nu nog in transitie, maar over een aantal jaren is Alphen aan den Rijn een prachtige, mooie wijk rijker.”