Nieuws

Reeuwijks recreatiepark levert regio miljoenen op

2 oktober 2017

De komst van recreatiepark Landal De Reeuwijkse Plassen levert ondernemers in de regio een groot financieel voordeel op. Vooral ondernemers die ook deelnamen aan de opening van het park, profiteren van de nieuwe locatie van Landal GreenParks. Een ruwe schatting stelt vast dat het om een financiële impuls van miljoenen kan gaan. 

In december 2016 opende Landal GreenParks een nieuwe locatie aan de Reeuwijkse Plassen, gelegen in Het Groene Hart. Dit gebied wordt gekenmerkt door een prachtige natuur en cultuur. Toch kun je binnen een half uur ook in de grote stad zijn.
 

Samenwerken met ondernemers 

‘‘Als gasten aankomen, bekijken ze eerst de woning. Daarna willen ze direct weten wat er te doen is. Dan kom je al snel bij de ondernemers in de regio’’, vertelt Netty Schouten, marketingmanager van verhuurder GREEN. Bij aankomst krijgen parkgasten informatie over de activiteiten en initiatieven van ondernemers uit de omgeving. Het park heeft natuurlijk ook eigen faciliteiten: een luxe binnenzwembad, een bar, ijssalon en restaurant, een Natuurwinkel, watershop, haven, natuurspeeltuin en enkele voorzieningen en activiteiten. Maar ook die zijn opgezet in samenwerking met regionale ondernemers. Zo geeft de plaatselijke duikschool proeflessen voor gasten in ons zwembad en is de Natuurwinkel een initiatief van de Jumbo uit Reeuwijk.
 

Financiële impuls 

Arjan van Esveld, parkmanager van de nieuwe locatie, legt in het Algemeen Dagblad uit hoe het nieuwe recreatiepark zorgt voor een financiële impuls voor de regio. ‘‘We hebben per jaar zeker 125.000 gastovernachtingen. Als al die gasten per dag tien euro in de regio besteden – en dat is helemaal niet veel – dan is dat 12,5 miljoen euro. Dit is zelfs nog een voorzichtige schatting. We hebben het over een impuls van miljoenen voor de regio.’’