Nieuws

Richard Dallinga: Corona lijkt aan woningmarkt voorbij te gaan

18 februari 2021

Hoewel we vanwege de wereldwijde pandemie regelmatig het gevoel krijgen dat de tijd en alles om ons heen stilstaat, is er tegelijkertijd nog verrassend veel dynamiek in de vastgoedsector. Aan de woningmarkt lijkt de coronapandemie vooralsnog voorbij te gaan, terwijl een groot deel van de retailsector juist weer extreem hard wordt geraakt. Trends die zich al aan het voltrekken waren – zoals de aantrekkingskracht op de woningmarkt van steden en stedelijke gebieden, de beweging in retail van bricks naar clicks en het plaats- en tijdonafhankelijk werken – zetten in de hoogste versnelling door en vragen om maximaal aanpassingsvermogen van de hele samenleving.

Binnen GREEN sterkt het ons in onze visie dat we niet zozeer in termen van vastgoed en gebouwen moeten denken maar in plekken waar mensen zich veilig, gezond en verbonden voelen. Plekken die we samen maken, met ontwikkelaars, gemeenten, bouwers, ondernemers en bewoners. Zodat we zorgen voor de beste balans tussen economisch en maatschappelijk rendement.
 
In deze GREEN LEAF is te lezen hoe we bijvoorbeeld van het voormalige NUON-terrein in Alphen aan de Rijn een prachtig complex ontwikkelen dat wonen, zorg, ondernemen en werken combineert. En hebben we in Leeuwarden de Aldi-vestiging aan de Bilgaardpassage ruimte kunnen geven voor uitbreiding. Twee vliegen in één klap, want een deel van de leegstand is daarmee opgelost en Aldi kon hierdoor het interieur moderniseren en het versassortiment aanzienlijk uitbreiden.
 
Tot slot kan ik met trots vertellen dat ook de dynamiek in ons team niet stilstaat. Per 1 maart start Piet Hein Erdman als Head of Development & Construction. Wij zijn ervan overtuigd dat Piet Hein juist de kennis en ervaring heeft die nodig is om de huidige trends in de vastgoedsector op de beste manier te vertalen naar duurzame, comfortabele en vooral plezierige multifunctionele plekken. Ook nieuw in ons team is Mariëtte Vissers, zij is afgelopen december gestart als projectcontroller.
 
Met elkaar bouwen wij door aan de toekomst van een gezonde gebouwde omgeving. Een omgeving die klaar is voor de vraag van vandaag, morgen en overmorgen.
 
Richard Dallinga