GREEN Nijmegen

Nieuws

Start bouw 'Amaryllis' in Hart van Stokhorst

13 maart 2018

Het startsein voor de bouw van ‘Amaryllis’, het laatste bouwdeel in Hart van Stokhorst, is gegeven. Directeur Stadsontwikkeling Tjerk Wassenaar van de gemeente Enschede verrichtte de eerste paalhandeling in het bijzijn van het projectteam én de toekomstige bewoners van de appartementen. Het projectteam - bestaande uit Loostad Vastgoedontwikkeling, Arcom, Goossen Te Pas Bouw en de gemeente Enschede - rondt hiermee een succesvol ontwikkeltraject af van een geheel nieuw woon- en winkelcentrum in het hart van de wijk Stokhorst. 

De ontvangst van de gasten vond plaats in diverse tenten aan de rand van de bouwlocatie waar na afloop van de officiële handeling een verrassende presentatie werd gegeven door Goossen Te Pas Bouw voor de kopers van de appartementen. Zij konden dankzij een innovatief BIM model onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje nemen in het complete gebouw, waaronder de unieke binnentuin, de parkeergarage en zelfs specifiek, de eigen woning!

Hart van Stokhorst zet met de bouw van deze fase een laatste stap naar de realisatie van een onderscheidend woon- en winkelgebied. De twee supermarkten, Lidl en EMTÉ, een snackbar, een vestiging van Domino’s Pizza en diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen vormen daarbij een goede basis voor de overige invulling van winkels in het nieuwe gebied. In bouwdeel ‘Amaryllis’ zal Kruidvat zich vestigen. Er zijn nog een aantal units beschikbaar in dit laatste bouwdeel. Het gebouw zal naar verwachting in het 2e kwartaal van 2019 opgeleverd worden aan kopers van de appartementen en huurders van de commerciële ruimten.

Over project ‘Hart van Stokhorst' 

Hart van Stokhorst betreft een modern nieuw woon- en winkelgebied met 5.000 m2  aan winkels en voorzieningen, waaronder twee supermarkten en totaal 450 parkeerplaatsen. Het aanbod in Hart van Stokhorst wordt gecompleteerd met huur- en koopappartementen in diverse typen en oppervlakten. De verwachting is dat het project aan het eind van het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd wordt.
Voor meer informatie over de woningen en commerciële ruimten zie: www.woneninhartvanstokhorst.nl.