Nieuws

Start bouw Weypoortsche Reede in Nieuwerbrug aan den Rijn

3 juli 2020

De eerste woningen van Weypoortsche Reede in Nieuwerbrug aan den Rijn zijn verkocht. Dat is aanleiding om te starten met de bouw. In oktober 2020 zal de eerste paal de grond in gaan. Kopers kunnen volgend jaar al intrek nemen in hun nieuwe vrijstaande woning of twee-onder-een-kapwoning.

Aan de Oude Rijn

Weypoortsche Reede ligt in het groene hart, direct aan de Rijn. De Koning Makelaars verzorgt de verkoop van de woningen. “Weypoortsche Reede is een uniek, kleinschalig woongebied in een parkachtige omgeving”, zegt Jacques de Koning. “Veel mensen willen aan de Rijn wonen. Dit project maakt dat extra bijzonder. In de ontwikkeling is bij aanvang gestart met een uniek landschapsontwerp met hofjes, scheggen – groene doorzichten richting de Oude Rijn – en het ontwerp van een eigen haven. Vervolgens is de architect aan de slag gegaan met het ontwerp van twee-onder-een-kap-woningen, geheel passend in het landschap. Ook bestaat er de mogelijkheid om in samenwerking met de architect een unieke vrijstaande woning te ontwerpen. Hiertoe ontwikkelde het bouwteam een kavelpaspoort met uitgangspunten.” De samenwerking met De Koning Makelaars is onderscheidend. Jacques de Koning begeleidt het gehele proces van landschapsontwerp tot en met ontwerp van de diverse woningtypen in een directe samenwerking met het bouwteam. Dit maakt dat de klant optimaal bediend wordt in uitwerking van zijn/haar persoonlijke woonwensen.
 

Zelf ontwerpen

Architect Ben Kraan  adviseert en ondersteunt bij het ontwerp en maakt de technische uitwerking voor de aannemer. Hij voert momenteel gesprekken voor het ontwerp van de verkochte woningen. “Kopers kunnen hun vrijstaande woning geheel naar eigen smaak ontwerpen. De enige voorwaarde is dat de woning in het landelijke karakter van het project moet passen. Het begrip ‘landelijk’ is heel breed en daardoor kunnen kopers alle kanten op. Van een rustieke, Engelse cottage tot de schuurwoningen die nu ontzettend populair zijn. Alle afzonderlijke woningen moeten elkaar versterken. Ik help de kopers bij het creëren van een woongebied dat straks één mooi geheel vormt.”

 
Het project

Weypoortsche Reede bestaat uit negen vrijstaande woningen en zes luxe twee-onder-een-kap-woningen in een uniek ontworpen landschappelijke omgeving met naast scheggen, een boomgaard en een eigen haven voor de kopers. Zij hebben hiermee de mogelijkheid om direct de Rijn op te varen. De twee-onder-een-kap-woningen zijn kant-en-klaar en er zijn diverse opties uitgewerkt voor uitbreiding en alternatieve gebruiksopties, zoals levensloopbestendig wonen en werken aan huis.

Zie voor meer informatie: www.weypoortschereede.nl