GREEN Den Haag

Nieuws

Twee busgarages Almere langjarig verhuurd aan Keolis Nederland

26 februari 2018

GREEN heeft twee busgarages in Almere voor 10 jaar aan busmaatschappij Keolis Nederland verhuurd. Eerder verhuurde GREEN deze busremises aan Connexxion, maar zij zegde de huur op omdat Keolis Nederland vanaf 10 december 2017 het complete busvervoer in Almere verzorgt. GREEN heeft direct geprobeerd de garages aan Keolis Nederland te verhuren. Met succes! 

Connexxion verzorgde 18 jaar het busvervoer in Almere. De wijziging naar Keolis Nederland heeft als doel het busvervoer in de regio te verbeteren.
 

Huurcontract 

Toen Connexxion van de gemeente Almere te horen kreeg dat zij het busvervoer niet meer mocht verzorgen, zegde Connexxion logischerwijs de huur van de busgarages op. GREEN is vervolgens in onderhandeling gegaan met Keolis Nederland om te kijken of er met deze busmaatschappij ook een huurcontract opgesteld kon worden. En dat is gelukt. GREEN heeft de twee busgarages voor 10 jaar lang verhuurd en is hier dan ook erg blij mee en trots op.
 

Busremises 

De busremises liggen op twee uitstekende locaties: een in Zuid-Oost Almere (haven) en een in Noord-West Almere (buiten), beiden aan een busbaan. De garages worden gebruikt voor opstal van bussen als ze ’s nachts niet rijden. Omdat Keolis Nederland ook met elektrische bussen rijden, zijn hiervoor kleine aanpassingen aan de garages doorgevoerd.
 

Keolis Nederland in Almere 

Keolis Nederland rijdt in Almere onder de naam allGo. AllGo bestaat uit een metro-achtig systeem met zeven lijnen. Alle buslijnen rijden via station Almere Centrum, maar sommige lijnen gaan vanaf daar door als een andere metrolijn.