Nieuws

Vernieuwing wijkwinkelcentrum Stokhorst in Enschede

12 juni 2017

De tweede fase van de vernieuwing van winkelcentrum Stokhorst te Enschede is 20 maart succesvol afgerond. In opdracht van GREEN werd het winkelcentrum uitgebreid van 1.500 m2 naar 5.000 m2. Naast nieuwe winkelruimtes werden ook nieuwe woningen gebouwd. Hierdoor is Stokhorst weer een prachtig wijkwinkelcentrum geworden. 

De bouwblokken 

Op 20 februari 2015 startte de vernieuwing van het winkelcentrum met bouwblok A. Dit bouwblok vormt samen met bouwblok C het uiteinde van het winkelcentrum. Blok A biedt inmiddels plaats aan Lidl. In blok C bevindt zich Emté. Boven de supermarkten zijn zorgwoningen en appartementen gebouwd. De panden tussen de twee supermarkten in bieden ruimte aan een winkelboulevard met diverse winkels.
 

Strategie GREEN 

Het concept van winkelcentrum Stokhorst sluit aan op de strategie van GREEN om te investeren in wijkwinkelcentra die de consument voorzien in de eerste levensbehoeften.
 

De derde en laatste fase 

Aan de overkant van de winkelboulevard wordt bouwblok B gerealiseerd. Dit nieuwe gebouw telt 1.300 m2 aan detailhandel. Aan beide kanten van de winkels komen drie bouwlagen met in totaal 27 appartementen. Voor deze appartementen wordt tevens een parkeerkelder aangelegd. Momenteel staat de aanvraag voor de vergunning uit bij de gemeente Enschede. GREEN verwacht op korte termijn te kunnen starten met de laatste fase van het project.

Stokhorst
Stokhorst
Stokhorst
stokhorst