Nieuws

Zorgproject Martha Flora in Twello afgerond

12 juni 2017

Het historische landhuis op het landgoed Wezeveld in Twello is in opdracht van GREEN en zorginstelling Martha Flora verbouwd tot een gespecialiseerde, beschermde leefomgeving voor mensen met dementie. Afgelopen december is dit zorgproject in Twello succesvol afgerond. Eerder ontwikkelde GREEN al twee nieuwbouwhuizen voor Martha Flora in Gouda en Bavel. 

Comfortabele privé studio 

Martha Flora is een zorgconcept dat zich richt op een nieuwe benadering van dementiezorg, gericht op persoonlijke wensen en voorkeuren. Bij Martha Flora wonen mensen met dementie in een comfortabele privéstudio en is er een speciaal voor mensen met dementie ontwikkelde gemeenschappelijke leefomgeving. Bewoners hebben daarin de beschikking over een huiskamer, een bibliotheek, een eetkeuken, een tuinkamer en een atelier. Ook is er een riante, besloten tuin. Bij Martha Flora aan de Rijksstraat 150 in Twello is er plaats voor in totaal 24 bewoners.
 

Renovatie en uitbreiding 

Het historische landhuis op landgoed Wezeveld in Twello is in opdracht van GREEN en Martha Flora door Nikkels verbouwd tot een gespecialiseerde, beschermde leefomgeving voor mensen met dementie. Na een grondige renovatie en uitbreiding nam zorgorganisatie Martha Flora eind 2016 haar intrek in Het Wezeveld, dat dateert uit 1856.

Martha Flora
Martha Flora
Martha Flora