Winkelen

Als er ergens werk aan de winkel is, dan is het wel in winkelvastgoed. Geen markt is zo veranderd als retail. Door E-commerce maar zeker ook door demografische en technologische veranderingen. Voor alledaagse boodschappen gaan mensen niet de binnenstad in maar kiezen ze voor online of voor een wijkwinkelcentrum. Tegelijkertijd speelt zo’n winkelcentrum weer geen rol als het gaat om een dagje shoppen. Want dat moet inmiddels een beleving zijn, een ervaring met optimale service. Zo zorgt het online shoppen er uiteindelijk ook weer voor dat mensen elkaar juist meer willen ontmoeten. En dat op plekken die mensen verbinden, waar ze kunnen socializen en genieten.

GREEN Real Estate ziet ook in winkelvastgoed groeiperspectief. Wij zorgen er met onze investeringen voor dat elk winkelgebied inspeelt op de behoefte van dat specifieke verzorgingsgebied. Samen met ervaren partners investeren wij in plekken die daadwerkelijk een beleving bieden met een uniek en sterk concept als het gaat om de combinatie van winkelformules in het gebied. Winkelgebieden en -centra die multimodaal bereikbaar zijn, waar je goed kunt parkeren en waar horeca en food optimaal geïntegreerd zijn in het geheel. Zodat het niet alleen een beleving maar vooral ook een fijne ontmoetingsplek wordt. Een mooi voorbeeld hiervan is het Eemplein in Amersfoort.

Eemplein Amersfoort

In de binnenstad van Amersfoort, tussen de Amsterdamseweg en de rivier de Eem, ligt winkelcentrum Eemplein. Een prachtige ontwikkeling van GREEN Real Estate uit 2012 van winkels, horeca en een cultureel centrum met uiteenlopende activiteiten en faciliteiten op het gebied van cultuur en kennis. Het goed bereikbare winkelcentrum heeft een ondergrondse parkeergarage met 625 parkeerplaatsen en biedt een mix aan grote retailketens met uniek aanbod van nieuwe en lokale ondernemers. Een altijd levendig gebied vanwege de aanwezigheid van de Pathé bioscoop.

Het gebied rondom Eemplein heeft de afgelopen jaren een enorme kwaliteitsslag gemaakt door de ontwikkeling van de Hogeschool Utrecht, de toevoeging van woningen in het hogere segment, horeca aan De Eem en de ontwikkeling van het stationsgebied.