GREEN Anna van Bueren

Anders combineren

We bouwen graag panden die in een bepaalde context zijn ontwikkeld en daardoor een betekenis krijgen. Het Anna van Buerenplein naast Den Haag CS is de multifunctionele ontmoetingsplek in Den Haag. 

Het past in de ambitie van GREEN om projecten te ontwikkelen die midden in de maatschappij staan. En daarbij geloven we in de combinatie van studeren en wonen onder één dak.
De start van het collegejaar 2013-2014 is tevens het moment waarop het nieuwe gebouw in gebruik zal worden genomen. In het moderne pand komt de permanente vestiging van de studierichting Liberal Arts & Sciences waar (inter)nationale studenten worden opgeleid voor posities bij internationale instanties. Een studierichting die prima past bij de positionering van Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

Het Anna van Buerengebouw staat voor een integrale visie op studie, wonen en werken. In het gebouw komen onderwijs en 396 studentenwoningen ten behoeve van Leiden University College samen. En op de begane grond komen horeca en winkels. In deze constructie doen alle betrokken partijen waar ze goed in zijn. Het Leiden University College heeft verstand van onderwijs en van bedrijfsvoering. De Universiteit Leiden huurt zowel het studentenprogramma als de 396 studentenwoningen voor een periode van twintig jaar. De rol van GREEN is divers: Behalve eigenaar is GREEN ook opdrachtgever voor de realisatie en verhuurder richting de Universiteit Leiden.